GroenLinks Beekdaelen heeft aan het college van Nuth schriftelijk een aantal vragen voorgelegd over het storten van vervuild puin op onverharde veldwegen en wandelpaden.
Dit nadat een aantal inwoners ons erop attendeerden dat er vervuild puin op een aantal wandelpaden gestort is. Als GroenLinks vinden wij het een taak om hierna te kijken want wij staan voor "veilig en schoon".

We zijn op een aantal plaatsen gaan kijken hebben inderdaad puinafval met resten gevonden, die volgens ons zeker onder 'illegaal storten van puin' gerekend kunnen worden.
Oudere voorbeelden hiervan zijn de ondergrond van de Kruisweg in Nuth en de gebruikte materialen bij de verbeteringen rond de overkluizing van de Plasbeek aan de Slagboomsweg, en in de Wïeenweg.
Op deze locaties komen deze resten nog steeds aan de oppervlakte. Zeer recente voorbeelden zijn de verharding van de Brandtweg en de werken in Hunnecum.

Aan het college is gevraagd of ze op de hoogte zijn de samenstelling van het gebroken bouwpuin dat als vulmiddel wordt gebruikt. Uit welke materialen het puin mag bestaan, of hier richtlijnen voor zijn en wie hier toezicht op moet houden.

Slotvraag:
Bent u het met GroenLinks eens dat metalen, plastic, scherpe stukken materiaal als glas enz. niet thuishoort als vulmiddel in wandelpaden ? Dat dit een vorm van illegale afvallozing betreft die ook tot gevaarlijke situaties en letsel kunnen leiden?

De slotzin:
Wij gaan ervan uit, dat het college zo snel mogelijk een einde maakt aan deze vervuiling en dat actie onderneemt om de reeds ontstane vervuiling teniet te doen.